fbpx

“Varför tittar vi på Kalle Anka på julafton?” frågade min snart 9-åriga dotter mig och sambon härom dagen.

Det ledde förstås in på förklaringar om traditioner, förändrad tillgänglighet och hur det har förändrat vad som känns speciellt, och vad vi värdesätter.

Detsamma händer lätt för oss i vardagen, och med maten. Vi har möjlighet att sätta guldkant på tillvaron varje dag i veckan om vi vill.

Dessvärre förtar det snabbt nöjet. När “guldkanten” blir vardag, då höjer vi ribban och söker oss till mera “guld” för den guldkanten som kändes speciell innan är ju nu bara – ja… vardag.

I Veckans Vackra så pratar jag mer om ämnet och ger förslag på hur vi kan återta det speciella med helgdagar, och även hålla det som är speciellt med julen, just mer speciellt:

KLICKA HÄR för att se inspelningen på Facebook. 

Önskar dig en riktigt vanlig vardag ?

?

Ps. Planerar du för en viktminskning framöver? Kanske med lite nystartsenergi från nyår? Från 2:a veckan i december kommer jag köra en utmaning där du får reflektera på några frågor för att se om du är redo att göra nästa gång tillen sista gång. Inte för att det kommer gå felfritt. Inte för att världen har hittat ett mirakel-piller, utan för att DU har ett nytt förhållningssätt ? Håll utkik så kommer det mer info snart ?