fbpx

Hjo, så är det.

I Hjo, en liten semesterpärla mitt på Vätterns västra strand, sker det något anmärkningsvärt 5 dagar i slutet på juli varje år. I år är det 8:e året som “Hälsoveckan i Hjo” arrangeras av kreativa och ideella krafter.

24-28 juli (onsdag till söndag) fylls stadsparken, hamnen, badet, biografen, och andra lokala tillhåll av föreläsningar, pass, prova-på, och andra hälsorelaterade aktiviteter.

Några exempel från tidigare år är olika typer av yoga, stavgång, crawl-skola, golf, cykling, löpning, meditation, barndans, sittgymnastik, “sketch walk”, fairtrade, odling, flyt-bastu, qigong, schack, frigörande dans, fotstyrka, zumba, med mera. Som du förstår – något för alla!

Programmet fylls mestadels av lokala aktörer, plus ett par “större namn” utifrån vid några tillfällen. Det är ofta flera aktiviteter som pågår samtidigt, så man får välja vad man vill vara med på.

Har man inte spikat semesterplanerna än så skulle jag starkt rekommendera att kolla in Hälsoveckan. Hjo bjuder på annat semestermys också, och man kan kvartera in sig på hotellet, i stugor, på B&B, eller varför inte på campingen som också ligger vid Vätterns strand med gångavstånd till aktiviteterna?

Det är också osannolikt billigt att vara med. För 250:- (nej, det saknas ingen nolla där!), får du ett armband som ger dig tillgång till alla aktiviteter och föreläsningar (förutom till de “stora namnen” som det säljs separata biljetter till), under alla 5 dagar.

Det är 4:e året jag är med i år, och 3:e året som jag föreläser. Programmet är inte spikat än, men det lutar åt att min föreläsning blir på onsdagen, den 24:e.

Då kommer vi förstås att prata livsstilsförändring, och lärdomar från min personliga förändringsresa. Det vore fantastiskt roligt att få träffa många där!

Jag ville berätta om detta nu så det finns tid att planera och boka det som behövs för den som är intresserad, även om programmet inte är helt klart och publicerat än. Det brukar det bli under första hälften av juni.

Här är några länkar som kan vara till hjälp om du tycker det låter lockande:

Hälsoveckan i Hjos Facebooksida: https://www.facebook.com/halsoveckanihjo/

Hälsoveckan i Hjos hemsida: http://halsoveckanihjo.se/

Turistbyrån i Hjo: https://www.vastsverige.com/hjo där man kan se alla andra evenemang som också händer denna veckan (stadsfest, westernridning, kräftfiske, och ångbåtsjazz bl a), samt hitta information om boende t ex.

Hoppas vi ses i Hjo!