fbpx

Hur mycket tid och engagemang lägger du på att underhålla vanan att borsta dina tänder? Hur mycket funderar du på att hitta sätt att göra tandborstningen roligare? Att upprätthålla motivationen?

Min gissning är att du nu drar lite på munnen och tycker det här är utomordentligt fåniga frågor. 

Borsta tänderna är något man bara gör, utan att tänka så mycket på det. Det behöver inte vara kul, men det känns bra att få det gjort. Den rena fräscha känslan och smaken efteråt är tillräcklig. Vetskapen om att det förmodligen ger oss guldstjärna hos tandläkaren istället för ett återbesök som inkluderar borrar finns också med, men det är inget vi aktivt tänker på.

Det är så vi vill att de flesta av våra vanor ska vara. Inte rent tråkiga, men oansenliga. De ska ske automatiskt utan att vi funderar så mycket och arbetar så hårt på att upprätthålla dom.

Men det tar ett tag innan vi kommer så långt, och under tiden behöver vi saker som påminner och belönar. Precis som det hjälper barn med klistermärken och appar som delar ut guldstjärnor när dom borstat sina tänder.

Den största utmaningen med att skapa goda vanor som denna video ger tips på att komma över, är just det här med att det det hela tiden ska vara roligt och inte kravfyllt. I videon pratar jag lite om vad jag nämnt ovan, och ett tips på när det kanske är läge att lägga ner. Titta och lyssna här:

Har du haft det här dilemmat och lyckats skapa en god vana ändå? Dela gärna med dig av hur du gjorde. Det kan bli det avgörande för att någon annan också lyckas!