fbpx

Förra veckan pratade jag om vad jag tog med mig och mina tankar om kroppens viset samt vår inre viset. Denna veckan tar jag mig an kosten, samt det jag valt att kalla “mål och motivation”.

Ju mer jag lyssnade och funderade, desto mer kunde jag inte undgå parallellerna mellan mycket av det som Brita Hahne talade om vad gäller ordning i vår närmiljö, med vad “ordning” i vår “mat-miljö” gör för oss.

Därför får Britas ord inleda:

brita hahne, ordning, ordning i hemmet, ordning i kosten

Så är det verkligen. När det blir reda i mat-kaoset, vare sig man ser sig som sockerberoende eller inte, då öppnar livets himmel upp sig. Det blir ljusare, och klarare, även under de regnigaste av dagar.

Här kommer mina vidare tankar om kosten efter Hälsa • Helhet • Hållbart 2019:

Att göra en omfattande kostomläggning är verkligen inte lätt. Men om jag skulle låta Bitten Jonsson få sammanfatta det enkla i en hållbar kosthållning, så for det bli detta:

Bitten Jonsson, sockerberoende, sockerdetox, minska sockret, livsstilsförändring

Trots att livet skaver ibland. Ganska rejält för många. Så kan en hållbar förändring ändå vara väldigt svår att genomföra.

Vi är ju vanemänniskor. På gott och ont. Det gör oss väldigt effektiva. Även i våra oönskade beteenden! Som Christina Skytt sa:

Christina Skytt, power goals, livsstilsförändring, hälsa helhet hållbart, e-konferens, citat

Precis innan e-konferensens start så skickade jag ut några snabba frågor. Motivation var ett återkommande tema bland svaren på frågan om vad som hindrar dig från att uppnå dina hälsorelaterade mål.

Det var också ett tema som kom upp på olika vis i de flesta intervjuer, och något som många verkar ha fått med sig från det de lyssnat på.

Se och hör mina vidare highlights om mål och motivation här:


Så nu när du går ut i våren och i livet, då skickar jag med dig det som så många med mig tog till sig av, från Anna Tebelius Bodin.

Något som på ett sätt är så enkelt, men ändå kan vara otroligt svårt. Det som liksom rör kärnan av både möjligheten och utmaningen: Att göra det som gör vårt framtida jag stolt:

Anna Tebelius Bodin, livsstilsförändring, vanor, nya vanor, förändring, motivation, mål, digital närvaro, digital balans

Hur tar du nu insikterna vidare? Vad gör du härnäst? Dela med dig i kommentarerna!