fbpx

Röd, blå, gul eller grön. Vilken färg är du?

INFJ, ISTJ eller ENTP. Vilken kombo är du?

Vare sig det gäller personlighetstyper eller förklaringsmodeller för hur verkligheten fungerar så är det något betryggande med att världen går att strukturera upp, kategorisera och sätta namn på.

Det är svårare när omständigheterna skakar, och skakar om oss, så vi ibland inte känner igen oss själva, vår omgivning, eller människorna i den.

Helt plötsligt dyker andra sidor upp som vi inte känner igen. Och så sätter vi igång och försöker placera in det i de modeller vi har, eller skapa nya för att förklara det vi upplever.

Men ibland är det också värdefullt att bara låta saker vara som de är, och inse att livet är mer rörigt än randigt. Och att det inte går att kartlägga, trots högkvalitativa rutiga papper.

Och det är ok.

Vi är ok.

Vi kan fortsätta framåt i vår röriga, utmanande och vackra labyrint, med en förtröstan på att vi alltid är på väg framåt.

Det är lite av detta jag pratade om i Veckans Vackra. Klicka här för att lyssna:

Har du en förklaringsmodell som du ofta återkommer till? Något som du tycker förklarar världen eller oss människor i den på ett hjälpsamt sätt? Svara gärna på detta mejl och berätta! 

God lyssningslust!

⭐️

• • •   
Här kan du hitta och följa mig (klicka på ikonerna)
    

även på LinkedIn