fbpx

Vår självbild är alltid påhittad.

Det finns ingen objektiv sanning vad gäller oss själva. Till största delen har vår självbild omedvetet formats av vår upplevelse av livet och vår interaktion med omvärlden.

Vi har dragit slutsatser om både världen och om oss själva baserat på våra erfarenheter och tolkningar av omvärldens reaktioner på det vi gjort, sagt, blivit utsatta för, eller bara observerat.

I förlängningen betyder detta att vi kan börja ifrågasätta vår anammade sanning om oss själva (alltså vår självbild). Något jag rekommenderar särskilt när den inte hjälper oss åstadkomma det vi vill!

Och det viktigaste av allt: vi kan börja medvetet formulera en ny, mer hjälpsam och kärleksfull självbild. En självbild som hjälper till att ta oss dit vi vill, och som går djupare än att enbart tänka positivt om oss själva.

Under Veckans Vackra delar jag med mig mer om att välja och skapa sig en ny självbild:

När det kommer till din livsstil, har du en hjälpsam självbild som driver dig mot de resultat du vill ha? Om inte, ta fram den i ljuset! Ifrågasätt den, och skapa utrymme för en alternativ, medvetet vald, och hjälpsam självbild.

Dela med dig av dina funderingar och frågor i kommentarsfältet här nedanför, på Facebook eller Instagram.

🌼

Ps. Längtar du efter förändring, men behöver nya verktyg och stöd på vägen? Jag har rum i coaching-kalendern! Titta på alternativen genom att klicka här

Pps. Fick du värde av det här inlägget? Dela det vidare på den sociala plattform du gillar bäst (knappar här nedanför. För förändring, den görs verkligen bäst och lättast tillsammans! 😊🙏🏼💛