fbpx

Det här med att hantera känslor är helt hopplöst.

Jag har gått i nog terapi och behandlingar för att lära mig “hantera mina känslor” så det räcker minst en livstid, till begränsad nytta får jag säga.

Syftet var alltid att det skulle frigöra mig från min “ätstörning”. Antagandet var att min oförmåga att hantera mina känslor höll mig fast i detta destruktiva mönster, och lösningen var därför att jag skulle hantera, och processa mina känslor.

Tänk så många timmar jag slösat.

Men det visste jag ju inte då. Och jag säger inte att terapi inte har sin plats – det har den absolut!

Men det jag vet nu, är att vad gäller maten, så handlade det om att min hjärna var hookad (klicka här och se mini-serien om du undrar vad det betyder), vilket det inte går att avhjälpa med terapi.

Och vad gäller känslorna, så handlar det om två saker: mod att känna, och förmågan att observera och hantera tankarna.

Det är det sistnämnda jag pratar om i Veckans Vackra.

Lyssna här:

Just nu, när vi har STORA känslor, är ett ypperligt tillfälle att öva på att identifiera, observera och reflektera över de tankar som skapar dem.

Ja, det är lite klurigt att förklara kort här. Spela videon så klarnar det förhoppningsvis.

Och är det fortfarande klurigt – ställ dina frågor i kommentarsfältet så klurar vi ut det tillsammans (tagga mig gärna!).

Med tanke och känsla,

⭐️

Ps. Vill du ha hjälp att hitta ett nytt förhållningssätt till dina tankar och känslor just nu så har jag coaching-tider lediga. Kika här för mer info.  

• • •   
Här kan du hitta och följa mig (klicka på ikonerna)
    

även på LinkedIn