fbpx

Vet du, att vår drivkraft till samhörighet är så stark att vi ofta hellre har fel tillsammans med andra, än har rätt i ensamhet?

Ingen av oss är immun mot grupptryck. På ont och gott.

Vi tenderar att anpassa oss, tänka och bete oss som människor i vår omgivning. Särskilt de vi litar på, ser upp till och känner samhörighet med.

Det svåra är när vi arbetar på en förändring, och vår omgivning inte förändras med oss. Då är dragningskraften att överge våra mål stark. Det är lättast så. Vi belönas med fortsatt samhörighet. Vi avviker inte från de som står oss nära och är viktiga för oss.

Å andra sidan, det vackra med den här drivkraften är, att tillsammans med modern teknik, kan vi söka och hitta likasinnade skapligt lätt. Vi kan omge oss med människor som förstår, ser oss och hejar på det vi vill åstadkomma. Andra som också arbetar på en förändring. Vi kan hitta ytterligare en samhörighet.

Om du har ett mål som du arbetar på, men känner dig missmodig. Kanske avgav du ett nyårslöfte som du redan motvilligt fått erkänna att det redan övergivits så här i början på februari? Då har du möjlighet att finna likasinnade i vår Facebookgrupp “Målgångare“.

Vare sig du deltog i Målmakarverkstad (Mål Med Mening) i slutet på förra året eller inte, så är den här gruppen öppen för dig. Du som längtar efter en förändring, en förbättring; vill arbeta på den, och gärna vill göra det i sällskap av fler.

I gruppen sätter i individuella mål för veckan, checkar in på vägen, och utvärderar på slutet. Varje söndag postas nytt innehåll, och en gång i kvartalet träffas vi (online förstås) för att checka in.

Nästa vecka (onsdag 13 februari 2019) är det dags för årets första “kvartals-koll“, och därför ville jag berätta om den här gruppen nu, så du hinner komma med på den. Men du är förstås välkommen när som.

I Målgångare finns inga pekpinnar. Bara pepp, stöd, idéer och förslag.

Klicka här för att gå med: Målgångare.