fbpx

Många “sanningar” vi lever med, är egentligen subjektiva tankar vi tänkt så många gånger att vi till slut accepterar dem som sanna. Det gäller inte minst när det kommer till vår identitet, den sorts person vi anser oss vara.

Det fantastiska är att då våra sanningar bara är tankar vi tänkt igen och igen, kan vi medvetet ändra dom och vår identitet, precis som vi kan göra med andra, mer flyktiga och vardagliga tankar (klicka här för förra veckans blogginlägg på ämnet). Med andra ord har vi alla möjligheter i världen att välja en ny sanning, och ett nytt sätt att tänka om oss själva, genom att välja en medveten tanke – igen och igen och igen.

För jo, det tar förstås lite tid. Men det är det värt!

Istället för gamla sanningar som gör att vi lägger ner våra ambitioner till förändring, kan en ny sanning bli en självdrivande motivations-motor som stöttar oss mot våra mål. Istället för att motivation förblir något flyktigt, externt som vi hela tiden måste jaga, så skapar vi den själva – så småningom helt automatiskt!

Klicka på videon för att höra mer:

Vilken av dina “sanningar” vill du ifrågasätta och kanske ersätta?

Gå gärna tillbaka till första inlägget i den här serien (klicka här) och följ med för hjälpsamma verktyg för att ändra tankarna och på det viset nå ditt önskade resultat.